donderdag 1 december 2011

Uitbreiding Allurepark De Thijmse Berg


Rhenense Betuwse Courant
30 nov 2011 Door: Wim Lauffer

RHENEN - Tijdens de laatste raadsvergadering is het bestemmingsplan voor de Thijmse Berg aangepast zodat volgens Jurjen van Dijk, directeur van de camping, er nu eindelijk een kwaliteitsslag gemaakt kan worden.

Door de aanpassing is het mogelijk de verouderde stacaravans te vervangen door moderne chalets. Deze vervanging zal gebeuren op basis van natuurlijk verloop, bij afloop van een contract. “Om dit economisch mogelijk te maken, moeten we ook qua grondoppervlakte uitbreiden en daarvoor loopt nog een aanvraag.
Dat is een kwestie van de lange adem, de hele procedure loopt nu al zo’n twaalf jaar. De moeilijkheid is dat uitbreiding moet plaatsvinden in een natuurgebied dat ook nog eens in de Ecologische Hoofdstructuur (EHS) ligt”, aldus Van Dijk. Om deze grond aan te kunnen kopen, dient op een andere plaats gecompenseerd te worden. Van Dijk is met de gemeente Rhenen en de provincie Utrecht hierover in onderhandeling en heeft goede hoop op een passend resultaat.
De chalets worden volledig geprefabriceerd opgeleverd en worden gebouwd in opdracht van particulieren. Deze particulieren huren vervolgens de kavel, waarop de bungalow wordt geplaatst en via bemiddeling van het recreatiepark is het mogelijk dat het chalet wordt doorverhuurd aan derden voor recreatief gebruik.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten